FHS Logo

Verein News

Olen kirjailija Marja Toivio ja juuri julkaissut romaanin Finnjet, My Love (Atrain & Nord). Siinä kerrotaan GTS Finnjetin rakennustyömaasta, joka yhdisti kolme nuorta miestä 70-luvun lopussa. Yhdessä he juhlivat railakkaasti niin rakennusaikaista koeponnistusta kuin laivan neitsytmatkaakin.


Tarina jatkuu kesästä 2008, jolloin nyt jo viisikymppiset ystävykset Heikki, Sakke ja Matti matkustavat Intiaan jättämään jäähyväiset romutettavaksi myydylle laivalle. Yhteydenpito on ollut vähäistä, reissussa olisi aikaa olla yhdessä. Matkabloggari Inge liittyy joukkoon.
Finnjetin näkeminen Alangin pahamaineisella romuttamolla on porukalle kova pala. Intian kuumuudessa kotimaan murheet nousevat pintaan ja matkalaisista kuoriutuu uusia piirteitä. Heikki murehtii elettyä elämää, joka ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Valopilkkuina kimmeltävät ystävyys Sakkeen ja naisystävän kiintymys. Työkomennuksella olevaa Sakkea stressaa avioero, ja päätoimittaja painostaa kirjoittamaan dramaattisempia juttuja Finnjetistä. Matilla eivät asiat ole niin hyvin kuin hulppeasta elämäntyylistä voisi päätellä.
Matkalla miesten välistä ystävyyttä koetellaan, menneisyyden salaisuudet ja Finnjetin rakennusaika kummittelevat mielissä. Heikki joutuu konfliktiin, jollaista ei olisi voinut kuvitella pahimmissa painajaisissaan. Jotkut asiat ovat niin vaikeita, ettei niistä selviä puhumalla. Kestääkö ystävyys luottamuksen pettämisen, entä sairauden? Matkan jälkeen Heikki katsoo itseään ja kavereitaan uusin silmin.

Romaania saa tilata mm. Adlibris, Prisman verkkokauppa, Suomalainen kirjakauppa, kustantaja Atrain & Nord (Nordbooks) seuraavista linkeistä:

Tietoa kirjailijasta Marja Toivio (s. 1955). Hän on järvenpääläinen kirjailija ja juristi, jonka kirjoissa on yhteiskunnallinen pohjavire ja ihmisten raadollisuus kuvataan ymmärtävällä otteella.  Finnjet, My Love on Toivion kuudes romaani. Hänen edellinen teoksensa Lapsilta kielletty sijoittuu asianajomaailmaan, kolme hänen teostaan on luettu äänikirjoiksi.
Kirjailija Marja Toivion kotisivu www.marjatoivio.com, Facebook Kirjailija Marja Toivio
s-posti: marja.toiviokaasinen (at) gmail.com


Ottakaa yhteyttä, niin kerron lisää romaanista! 

Terveisin Marja Toivio

 Ari Kangasalusta, our Chairman of the board has passed away on 7th February 2020. FHS sends our condolences to the family.
 
Pitkäaikainen puheenjohtajamme Ari Kangasalusta on menehtynyt perjantaina 7. helmikuuta 2020. Yhdistyksemme ottaa osaa omaisten suruun.

We are pleased to announce that we have received a package of Finnjet-related material! The package contains few VHS tapes, old crew photos, cruise information, price lists and more. Big thanks to our fresh member Liisa Porkka for this material! The material has just been digitized, and we will start publishing it within the next few weeks.

GTSFinnjet

GTS Finnjet 40 years memorial cruise

On M/S Silja Serenade

12-14.05.2017

Welcome to celebrate the 40 years old ship GTS Finnjet on a memorial cruise!

Schedule

Departure from Helsinki on Fri 12.5. 17:00 -> Arrival to Stockholm Sat 13.5 at 9:30
Departure from Stockholm Sat 13.5 at 16:45 -> Arrival in Helsinki Sun 14.5 at 9:55

Cabin prices

Commodore cabin 920 €
Deluxe cabin 320 €
A cabin 224 €
Promenade cabin 210 €
B cabin 170 €

(To see FHS Member prices, please log in.)

The cabins acommodate 1-4 persons except Deluxe and Commodore cabins that accomodates 1-2 persons. Deluxe and Commodore cabins have special breakfast included in the cabin price.

Meal prices

Buffet dinner is 38,50 euros / person, the sea breakfast is 11,50 euros. Alternatively, you can choose the meal package which includes 2x buffet dinner and 2x sea breakfast for 94 euros / person.

Atlantis Palace is reserved for our use for the day program.

Reserve your trip here: http://www.matkapojat.fi/risteily/teemaristeilyt/finnjet40v

You can also reserve your trip directly from Matkapojat travel agency offices using the code 33FINNJ.

We wish all welcome to cruise!

Finnjet Historical Society ry.

Kevätristeily Ms Viking Grace

Pitkästä aikaa junalla matkustin, ei hullumpi kokemus kun oli mukavaa matka seuraa, joten matka meni nopeasti. Turussa sitten odotti jo 218m pitkä ja 31,8m leveä kulkuväline. Terminaalissa oli joukko tuttuja ja hieman tuntemattomia matkalaisia Matkapoikien palvelu toimi heti alusta liput saimme vaivattomasti jaettua kaikille.

Olin jo nähnyt listalta uusia nimiä. Limnellin Herrasväki oli houkutellut mukaan vanhoja jettiläisiä joita oli tosi mukava nähdä Hurtan Tomi esimerkkinä jota en ollut aikaisemmilla kokoontumisilla nähnyt. Leidit olivat mukavasti osanneet ennakoida muistirajoitukseni ja laittaneet tyttönimensä myös Arja Hallamaa (Teittinen) Outi Äkäslompolo (Meripirtti) joten tunnistaminen oli suht. helppoa. Päivällisen jälkeen oli kokoontuminen kokoustiloissa jossa taustalla pyöri vanha Tanen kuvaama otos ja upottiin muistelemaan vanhoja hyviä aikoja. Seuraava päivä olikin sitten varattu konehuone ja komentosilta tutustumisiin jotka Matkapoikien Juha Kautto oli onnistuneesti järjestänyt. Laiva oli mukava mutta sekava sai tehdä työtä löytääkseen johonkin määrättyyn pisteeseen mutta eihän meillä mitään kiirettä ollut. Ruotsin puolella käytiin pikaisesti kääntymässä samoin kuin Ahvenanmaalla pikavisiitti niitä tuskin huomasi sillä laivan hiljainen kulku ei millään tavalla antanut ymmärtää että olisimme pysähtyneet välillä toisin kuin jetillä rytinä ja helinä herätti jokaisen. Ryhmässä virisi keskustelu myös kahtia jakautumisesta joka ei ollut ideana ihan kymppi suoritus, sillä ei kovin pitkää mene kun jako tapahtuu jäljellä oleviin ja pois nukkuneisiin joten enemmän toivottiin yhteistyötä.

Toivon että kaikilla oli mukava risteily ja tulevaisuudessa taas näemme.

Kiitos mukavasta matkaseurasta

Ari Kangasalusta

Copyright © Finnjet Historical Society ry. 2008-2020. All rights reserved.

Disclaimer