Finnjet-romaani ilmestyy syyskuussa 2020!

/ News

Olen kirjailija Marja Toivio ja juuri julkaissut romaanin Finnjet, My Love (Atrain & Nord). Siinä kerrotaan GTS Finnjetin rakennustyömaasta, joka yhdisti kolme nuorta miestä 70-luvun lopussa. Yhdessä he juhlivat railakkaasti niin rakennusaikaista koeponnistusta kuin laivan neitsytmatkaakin.

Finnjet-my-love Tarina jatkuu kesästä 2008, jolloin nyt jo viisikymppiset ystävykset Heikki, Sakke ja Matti matkustavat Intiaan jättämään jäähyväiset romutettavaksi myydylle laivalle. Yhteydenpito on ollut vähäistä, reissussa olisi aikaa olla yhdessä. Matkabloggari Inge liittyy joukkoon. Finnjetin näkeminen Alangin pahamaineisella romuttamolla on porukalle kova pala. Intian kuumuudessa kotimaan murheet nousevat pintaan ja matkalaisista kuoriutuu uusia piirteitä. Heikki murehtii elettyä elämää, joka ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Valopilkkuina kimmeltävät ystävyys Sakkeen ja naisystävän kiintymys. Työkomennuksella olevaa Sakkea stressaa avioero, ja päätoimittaja painostaa kirjoittamaan dramaattisempia juttuja Finnjetistä. Matilla eivät asiat ole niin hyvin kuin hulppeasta elämäntyylistä voisi päätellä. Matkalla miesten välistä ystävyyttä koetellaan, menneisyyden salaisuudet ja Finnjetin rakennusaika kummittelevat mielissä. Heikki joutuu konfliktiin, jollaista ei olisi voinut kuvitella pahimmissa painajaisissaan. Jotkut asiat ovat niin vaikeita, ettei niistä selviä puhumalla. Kestääkö ystävyys luottamuksen pettämisen, entä sairauden? Matkan jälkeen Heikki katsoo itseään ja kavereitaan uusin silmin.

Romaania saa tilata mm. Adlibris, Prisman verkkokauppa, Suomalainen kirjakauppa, kustantaja Atrain & Nord (Nordbooks) seuraavista linkeistä:

Tietoa kirjailijasta Marja Toivio (s. 1955). Hän on järvenpääläinen kirjailija ja juristi, jonka kirjoissa on yhteiskunnallinen pohjavire ja ihmisten raadollisuus kuvataan ymmärtävällä otteella.Finnjet, My Love on Toivion kuudes romaani. Hänen edellinen teoksensa Lapsilta kielletty sijoittuu asianajomaailmaan, kolme hänen teostaan on luettu äänikirjoiksi.

Kirjailija Marja Toivion kotisivu http://www.marjatoivio.com, Facebook, sähköposti: marja.toiviokaasinen (at) gmail.com

Ottakaa yhteyttä, niin kerron lisää romaanista!

Terveisin Marja Toivio

Previous Post Next Post